Βόσπορος Καλαμαριάς

Τμήματα Κολύμβησης

Εκμάθηση

ekmathisiΤο τμήμα της εκμάθησης είναι ένα από τα πιο σημαντικά στάδια. Το παιδί έρχεται σε επαφή (σε αρκετές περιπτώσεις για πρώτη φορά στη ζωή του) με το νερό και εξοικειώνεται προοδευτικά μέσα από την διαδικασία του παιχνιδιού. Ακολουθώντας τις οδηγίες του προπονητή – παιδαγωγού, αποβάλλει σταδιακά το φόβο του νερού και αποκτά πλήρη εξοικείωση μαζί του. Παράλληλα αναπτύσσει το αίσθημα της ομάδας (παρέας) γνωρίζοντας και τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του, δημιουργώντας έτσι υγιή αντίληψη ομαδικότητας και αργότερα ευγενούς άμυλα. Στο στάδιο αυτό μαθαίνονται οι αναπνοές, οι βασικές κινήσεις κολύμβησης, το χτύπημα των ποδιών στο νερό, ενώ η εκμάθηση θεωρείται ότι λαμβάνει τέλος όταν το παιδί έχει μάθει επιτυχώς να επιπλέει στο νερό. Τότε είναι έτοιμο να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο, αυτό της «Ακαδημίας». 
 

“Have fun, because that’s what life is all about.”

Ryan Lochte (American competitive swimmer and an 11-time Olympic medalist)


Από τη στιγμή που το παιδί θα εξοικειωθεί με το νερό και δεν απαιτείται η χρήση σωσίβιου τότε είναι έτοιμο να περάσει στο τμήμα της Ακαδημίας. Εδώ ο μικρός κολυμβητής αρχίζει να διδάσκεται την τεχνική όλων των στυλ κολύμβησης, ενώ την ίδια στιγμή δυναμώνει το σώμα του με εξειδικευμένες ασκήσεις. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται διάφορα κολυμβητικά βοηθήματα και όργανα (χεράκια, σανίδα, βαρελάκι κ.α.). Το παιδί εξοικειώνεται ακόμη περισσότερο με το νερό ενώ πλέον είναι σε θέση να απολαύσει κυριολεκτικά την αίσθηση της αποτελεσματικής κολύμβησης χρησιμοποιώντας κάθε στυλ κολύμβησης (ελεύθερο, πρόσθιο, ύπτιο, πεταλούδα). Η εκπαίδευση στο στάδιο αυτό ολοκληρώνεται όταν το παιδί έχει μάθει να κολυμπάει αποτελεσματικά σε κάθε στυλ, ενώ ταυτόχρονα διδάσκεται τις εκκινήσεις, που θα το προετοιμάσουν για το επόμενο στάδιο εκπαίδευσης.

“There is no single way to train, or do anything well. You have to keep thinking, keep doing things.”

Alexander Dale Oen (Norwegian swimmer and a gold Olympic medalist)

Ακαδημία

akadimia

Προαγωνιστικό

ProagonistikoΤο προαγωνιστικό επίπεδο έχει 2 στόχους: Να εξελίξει αθλητικά το παιδί, διδάσκοντάς του ολοκληρωτικά την άρτια τεχνική και των 4 στυλ, και να το ολοκληρώσει ως προσωπικότητα μέσα από το «ευ αγωνίζεσθε». Οι αθλητές μαθαίνουν τα μυστικά της κάθε τεχνικής, διδάσκονται την προσήλωση στον στόχο και μαθαίνουν να συνεργάζονται αποτελεσματικά με τον προπονητή. Παράλληλα δουλεύοντας ομαδικά με τους υπόλοιπους συναθλητές τους, αναπτύσσουν την ευγενή άμυλα αλλά και τον υγιή ανταγωνισμό.
Εξελιγμένες τεχνικές που αφορούν τις εκκινήσεις, τις στροφές, το κάθε στυλ αλλά και την γενικότερη ενδυνάμωση των αθλητών εφαρμόζονται σε αυτό το στάδιο και δοκιμάζονται στην πράξη μέσα από διασυλλογικούς αγώνες στους οποίους παίρνει μέρος η κολυμβητική ομάδα. Εδώ οι αθλητές έχουν την δυνατότητα να γευτούν τις πρώτες τους διακρίσεις αλλά και αποτυχίες, που με την καθοδήγηση των προπονητών θα αποτελέσουν γερές βάσεις για την μετέπειτα εξέλιξή τους.

“Success isn’t final, failure isn’t fatal, it’s courage that counts.”

Alicia Coutts (Australian butterfly and freestyle swimmer and a 5-time Olympic medalist at the 2012 Summer Olympics)


Στο αγωνιστικό τμήμα συμμετέχουν αθλητές που έχουν συμπληρώσει το 12 έτος της ηλικίας τους και απαραίτητα έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία το προαγωνιστικό τμήμα, έχουν δηλαδή διδαχτεί ολοκληρωτικά και επιτυχημένα τις τεχνικές και τα μυστικά της κολύμβησης. Η εξέλιξη του κάθε αθλητή ωστόσο είναι μια διαδικασία δυναμική και τόσο σε θεωρητικό όσο και πρακτικό επίπεδο δεν σταματάει ποτέ. Μέσα από το αγωνιστικό τμήμα ο κάθε αθλητής μπορεί να απογειώσει το ταλέντο του και με όπλο την θέληση, την διαρκή προσπάθεια και την επιμονή του να επιτύχει πολλαπλές διακρίσεις. Το προπονητικό team στηρίζει έμπρακτα και βοηθάει τον αθλητή σε όλη αυτή την προσπάθεια, δίδοντάς του διαρκώς τα απαραίτητα εφόδια μέσα από την αποτελεσματική προπόνηση και καθοδήγηση.

“If there is a dream or a goal that you want, you have to go for it 100%. Give all you have for the goals that you have.”

Alia Atkinson (Jamaican swimmer and the first black woman to win a world swimming title)

Αγωνιστικό

agonistiko

Θέλετε να έρθετε στην παρέα μας;

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας!

2315310595 | 6949813111 - info@vosporoskalamarias.gr

Χορηγοί

MultiHosting.partner logo                            realty.partner logo                           

zaxaropoulos.partner logo

 

© 2016 - 2018 ΓΑΣ Βόσπορος Καλαμαριάς - Ομάδα Κολύμβησης. All Rights Reserved.